Welk merk biologisch of graanvrij kattenvoer is het beste?

kattenvoer

We hadden het eerst al over het beste biologische of graanvrije hondenvoer, nu is het dan de beurt aan de katten! 

Welk merk kattenvoer is geschikt als je op zoek bent naar biologisch of graanvrij voer? Er zijn tal van leveranciers die van alles aanbieden, maar je wilt natuurlijk alleen het allerbeste voor je maatje. Daarom hebben wij voor jou twee lijstjes gemaakt met de beste merken voor biologisch en graanvrij kattenvoer. 

Uiteraard is dit een leidraad, maar als je echt specialistisch advies wilt ontvangen, neem dan contact met ons op, dan helpen we je graag verder!

  • ☏:  0634822654
  • ✉:  info@pethuis.nl

Biologisch kattenvoer

Allereerst: wat is biologisch kattenvoer nu precies? Niet elke zak voeding mag zomaar het label ‘biologisch’ opgeplakt krijgen (gelukkig maar!). In de EU gelden strenge richtlijnen waar producten aan moeten voldoen. Je hebt naast richtlijnen voor groenten en fruit ook belangrijke voorwaarden voor vlees. Zo mogen er geen synthetische toevoegingen in het product zitten, denk dan aan conserveringsmiddelen of kleur-, kleur- en smaakstoffen. Wist je dat de dieren – waar het vlees van gemaakt wordt – zelf ook ook biologisch eten moeten krijgen? Daarnaast is het belangrijk dat de dieren voldoende leefruimte hebben gehad en niet harder groeien dan ze in de natuur zouden doen. Zeg maar dag tegen de plofkip! En uiteraard mogen ze geen overbodige medicijnen toegediend krijgen.

Hoe kun je biologisch (katten)voer herkennen? Er is een algemeen logo voor biologische producten van de EU. Dit is het groene logo met sterren in de vorm van een blaadje, dan weet je zeker dat je goed zit!

Graanvrij kattenvoer

En wat is graanvrij kattenvoer dan precies? Zoals de naam al doet vermoeden zitten er in graanvrij kattenvoer geen granen. Granen zitten in rijst, tarwe, rogge, maïs en haver.

Het is belangrijk dat je huisdier naast granen – of dat nu in kattenvoer zit, of in andere producten – voldoende andere voedingsstoffen binnenkrijgt, zoals eiwitten, gezonde oliën en groenten. We willen immers het allerbeste voor onze pluizenbollen.

Wij hebben hieronder een lijstje gemaakt van bekende biologische en/of graanvrij kattenvoer, waar jouw diertje hartstikke blij van wordt! Natuurlijk heeft jouw kat een eigen smaak en is dat voor ieder huisdier anders. De beste tip die wij je willen meegeven is: test eens met verschillende soorten voer, dan weet je snel genoeg waar jouw kat de voorkeur aan geeft.

Biofood

Het kattenvoer van Biofood bevat natuurlijke hoogwaardige en streng geselecteerde dierlijke en plantaardige grondstoffen. Door de lage bereidingstemperatuur blijven voedingsstoffen goed bewaard. Doordat er gebruik wordt gemaakt van puur vlees en vis, wordt de huid, vacht en het gebit goed ondersteund.

Yarrah

Kattenvoeding van Yarrah is biologisch en heeft dus geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen. Deze goede voeding heeft een positief effect op je kat, denk aan een mooiere vacht of betere stoelgang. De kans op allergische klachten is vaak ook minder. 

Farm Nature

Het natvoer van Farm Nature bevat geen graan en is hypoallergeen. Door het hoge percentage vlees of vis wordt het immuunsysteem van je kat bevorderd. Daarnaast is het een belangrijke bron voor hoogwaardige eiwitten. De voeding van Farm Nature bevat een optimale balans van Omega-6 en Omega-3 vetzuren, die zorgen voor een gezonde huid en een glanzende vacht.

Almo NatureAlmo Nature kattenvoeding zorgt ervoor dat je kat optimaal kan genieten en dat aan zijn of haar gezondheid niks tekort wordt gedaan! Er worden geen smaakversterkers of kunstmatige conserveringsmiddelen toegevoegd. Je doet dus daadwerkelijk iets goed voor je kat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *