Welk merk biologisch of graanvrij hondenvoer is het beste?

Welk merk hondenvoer is geschikt als je op zoek bent naar biologisch of graanvrij hondenvoer? Er zijn tal van leveranciers die van alles aanbieden, maar je wilt natuurlijk alleen het allerbeste voor je trouwe viervoeter. Daarom hebben wij voor jou twee lijstjes gemaakt met de beste merken voor biologisch en graanvrij hondenvoer. 

Uiteraard is dit een leidraad, maar als je echt specialistisch advies wilt ontvangen, speciaal afgestemd op jouw maatje? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je graag verder!

☏:  0634822654

✉:  info@pethuis.nl

Biologische hondenvoer

Allereerst: wat is biologisch hondenvoer nu precies? In de EU mogen producten die verkocht worden niet zomaar het label ‘biologisch’ opgeplakt krijgen. Daar zijn strenge richtlijnen voor waar de producten aan moeten voldoen. Zo zijn er richtlijnen voor groenten en fruit, maar ook voor vlees zijn er belangrijke voorwaarden. Zo mogen er geen synthetische toevoegingen in het product zitten, denk dan aan conserveringsmiddelen of kleur-, kleur- en smaakstoffen. Wist je dat de dieren – waar het vlees van gemaakt wordt – zelf ook ook biologisch eten moeten krijgen? Daarnaast is het belangrijk dat de dieren voldoende leefruimte hebben gehad en niet harder groeien dan ze in de natuur zouden doen. Absoluut geen plofkippen, dus! En uiteraard mogen ze geen overbodige medicijnen toegediend krijgen.

Hoe kun je biologisch (honden)voer herkennen? Er is een algemeen logo voor biologische producten van de EU. Dit is het groene logo met sterren in de vorm van een blaadje, dan weet je zeker dat je goed zit!

Graanvrij hondenvoer

En wat is graanvrij hondenvoer dan precies? Zoals de naam al doet vermoeden zitten er in graanvrij hondenvoer geen granen. Granen zitten bijvoorbeeld in rijst, tarwe, rogge, maïs en haver. In onze  vorige blog zijn we uitgebreid ingegaan op de granen in hondenvoer.

Het is belangrijk dat je hond naast granen – of dat nu in hondenvoer zit, of in andere producten – voldoende andere voedingsstoffen binnenkrijgt, zoals eiwitten, gezonde oliën en groenten. 

Wij hebben hieronder een lijstje gemaakt van bekende biologische en/of graanvrij hondenvoer, waar jouw hond hartstikke blij van wordt! Van welke dat precies is, is natuurlijk per hond afhankelijk. Jij kent jouw hond het beste en het is een kwestie van uitproberen.

Biofood

De dierenvoeding van Biofood bevatten de optimale dagelijkse hoeveelheid essentiele natuurlijke voedingsstoffen. Denk hierbij aan vetten, koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Allemaal dragen ze bij aan een goede gezondheid van je hond. Alle voeding van Biofood heeft het GROEN-garantie label, dat label waarborgt een natuurlijk, veilig en gezond eindproduct zonder chemische toevoegingen.

Yarrah

Hondenvoer van Yarrah is biologisch en heeft dus geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen. Er komen geen pesticiden, GMO, conserveermiddelen of geraffineerde suikers aan te pas.

Farm Food

De Farm Food hondenbrokken zijn 100% natuurlijk en licht verteerbaar. Zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Farm Food gelooft in een soort voer voor alle honden, dus alle brokken zijn geschikt voor iedere viervoeter van welke leeftijd dan ook.

Herrmanns

Het biologische hondenvoer van Herrmanns bestaat ook natuurlijke ingrediënten die onder controle biologisch geteeld zijn. Dit geldt voor het vlees, de groenten en de rijst. Dit hondenvoer is met name geschikt voor honden die gevoelig zijn voor veel soorten voeding en allergieën.

Renske

Hondenvoer van Renske is 100% natuurlijk en glutenvrij. Geschikt voor iedere hond met vlees of vis als hoofdingredient, met daarbij belangrijke omega-3 vetzuren.

Smolke

Smolke hondenvoeding zit vol Europese ingredienten van hoge kwaliteit die zijn goedgekeurd voor menselijke consumptie. Daarnaast hebben de voedingen van Smolke een uniek eiwitprofiel die precies op jouw hond zijn afgestemd. Goed voor een goede weerstand, sterke botten en een glanzende vacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *