Zelf konijnensnoepjes maken doe je zo

Konijnensnoepjes maken

Alleen uitsloven voor je huisdier als je een hond of kat hebt? Nee, hoor! Ook als je een konijn hebt, kun je als dierenbaasje uitpakken en je je ‘flappie’ eens in de zoveel tijd lekker verwennen!

Wat dacht je van zelf konijnenkoekjes of -snoepjes maken? Dan weet je ook nog eens precies wat je konijn eet en kun je het zo gezond maken zoals je zelf wilt. Veel mensen staan graag in de keuken dus maak er direct een leuke activiteit van met bijvoorbeeld je kinderen: quality time voor het gezin en je konijn zal er extra van genieten. Want die liefde, die proef je, toch?

Sta jij binnenkort (met je gezin) in de keuken koekjes te maken voor jouw konijn(en)?

Waarom zelf konijnenkoekjes maken?

Misschien vind je het wel hartstikke leuk om in de keuken te staan, dan doe je dat vast ook graag voor je huisdier(en). Echter, is niet iedereen een keukenprins of -prinses en sommigen brengen het liefst zo min mogelijk tijd door met koken, bakken en braden. Echter, kan het natuurlijk zo zijn dat je konijn misschien wel allergisch is voor bepaalde voeding. Dan is het niet altijd fijn om een snack te vinden waar ze tegen kunnen. In dit geval is het zelf maken van konijnensnoepjes de uitvinding, omdat je dan precies weet welke ingrediënten er in zitten. 

Wij zetten een paar lekkere en makkelijke recepten voor konijnensnacks op een rijtje. Met de nadruk op makkelijk, zodat je in mum van tijd weer uit die keuken bent ;-).

Recepten voor konijnenkoekjes

Uiteraard zijn er tal van recepten te vinden die je voor je konijnensnoepjes kunt gebruiken. Wij geven je hier 3 recepten voor lekkere snacks voor je huisdier. Maar wees vrij in het zelf creëren van baksels, je kunt namelijk kiezen wat jouw konijn het lekkerste vindt! 

Wortel/bananen balletjes

Wat heb je nodig voor het maken van deze snack? Voor 50 balletjes heb je het volgende nodig:

  • 100 gram konijnenvoer (niet gemengd)
  • 100 gram havermout
  • 100 gram wortel
  • 100 gram banaan

Verwarm de oven voor op 150 graden. Maal ondertussen het konijnenvoer fijn en voeg de havermout toe. Roer goed door elkaar. Rasp de wortels en prak de banaan fijn. Voeg dit toe aan het droge mengsel van het voer en de havermout en kneed tot een samenhangend deeg. Heb je het idee dat het mengsel wat te droog is? Voeg dan wat extra banaan of water toe, maar doe dit voorzichtig zodat het niet te nat wordt.

Maak balletjes van het deeg (je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf wilt) en bak de konijnenkoekjes op 150°C in ongeveer 25-30 minuten. Zet de oven uit en laat ze daarna nog even uitharden in de oven. 

Appelchips
Wat heb je nodig voor deze appelchips voor je konijn?

  • Appels, that’s it! En wat geduld…

Verwarm de oven voor op 100 graden. Je kunt de appels schillen, maar door de schil er omheen te laten zitten, bevatten de chipjes meer vitaminen. Snijd de appel in dunne partjes. Je kunt dit ook met een kaasschaaf doen (anders kunnen ze alsnog behoorlijk dik worden). Doe de schijfjes appel op een bakpapier in de oven en laat ze er minstens een uur in zitten. Draai halverwege om, zodat ze overal even bruin worden.


Zelf ook zin in deze gezonde snack? Dan kun je er bij een aantal wat kaneel overheen strooien. Je konijn blij en jij blij met deze heerlijke en gezonde snack!

Bleekselderij/komkommer smoothie
Wat heb je nodig voor deze smoothie voor je konijn?

  • Een halve komkommer
  • Halve banaan (zonder schil)
  • 2 stengels bleekselderij
  • ½ glas water

Voeg alle ingredienten bij elkaar in een blender of mix met de staafmixer tot een glad geheel. Hoe meer water je toevoegt, hoe vloeibaarder de smoothie wordt. Verwen je konijn dagelijks een beetje met deze smoothie! Geef dus niet alles in een keer, dan staat dat gelijk aan een paar dagen genieten!

Voor het maken van deze heerlijke konijnensnacks hoef je dus echt geen uren in de keuken te staan! En kan je konijn (en jij) smullen van deze lekkere snacks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *