5x leuke en low-budget kattenspeeltjes maken

kattenspeeltjes maken

Hangt jouw kat geregeld in de gordijnen of is je bank het slachtoffer van zijn of haar speelse activiteiten? Als katteneigenaar zal het vast herkenbaar zijn dat elk klein bewegend object een ware ‘prooi’ kan worden en wordt aangezien als speelgoed. Juist, echt alles kan aangezien worden voor speelgoed, handig! Katten (en honden) hebben helemaal geen duur speelgoed nodig om vermaakt te worden. Je moet alleen een beetje crea-bea zijn. Je kat blij, jij blij en goed voor de portemonnee! Wat wil je nog meer?

Wij geven je 10 low-budget tips om zelf kattenspeeltjes te maken. Ideaal!

1. Speelgoed aan een touwtje

Alles wat wiebelt en beweegt is leuk, dus een speeltje aan een touwtje en je bent binnen! Katten jagen graag, dus een leuke en interactieve manier om met je kat te spelen. Wat heb je nodig? Touw en iets wat je eraan kunt bevestigen. Denk aan een balletje, veertjes, belletjes of stoffencreaties. Alles kan!

2. Een kartonnen huisje

Ja, echt. Zo makkelijk kan het zijn. Een oude doos over waar je niets mee doet? Maak er een paar grote en wat kleine gaten in en leg er wat balletjes in. Zo kan je kat door de grote gaten in de doos kruipen en door de kleine gaten kan hij proberen de balletjes te pakken te krijgen. Super simpel, maar katten en dozen zijn een gouden combinatie!

3. Zelf balletjes maken

Balletjes, iets waar ze naar kunnen krabben en die makkelijk wegschieten, daar zijn ze dol op! Een aantal ideeën om zelf balletjes te maken:

  • Gebruik een prop papier et voila! Klaar is kees.
  • Een pingpong balletje is ook licht en ideaal voor je kat om mee te spelen.
  • Maak zelf balletjes met wc-rolletjes. Snijd ringetjes en vorm met twee ringetjes een balletje.
  • Maak een bolletje wol. Dit kun je doen door de wol een aantal keer om een vork heen te wikkelen. Hoe meer je wikkelt, hoe groter je balletje. Heb je genoeg? Knip het draad af en houd vast. Knip daarna nog een los draadje af en haal deze door het bolletje heen, maak er een knoop in. Je kunt nu alle lussen doorknippen en klaar is je eigen bolletje wol. Een kind kan de was doen!

4. Een voerpuzzel met wc-rollen

Nog iets waar je wc-rollen voor kunt gebruiken: een voerpuzzel. Wat heb je nodig? Wc-rollen (je hebt er wel een aantal nodig) een (schoenen)doos en wat kattenbrokjes.

Knip de wc-rollen op verschillende hoogten door en plaats deze verticaal in de schoenendoos. Verdeel als laatste (niet geheel onbelangrijk) de snoepjes in de wc-rolletjes. Niet elk wc-rolletje hoeft gevuld te zijn, dan moet je pluizebol nog lekker aan het werk voor z’n lekkernijen. 

Foto: https://howtocat.nl/

5. Een kattenkruid speeltje

In bijna elk huishouden komen sokken nooit als ‘paren’ uit de wasmachine, dus je hebt vast een sok over. Handig, daar kun je een eenvoudig kattenspeeltje met kattenkruid van maken. Vul de sok met een katoenen vulling en voeg er wat kattenkruid aan toe. Katten zijn er dol op en het kost je echt bijna niets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *