Orthopedische hondenkussens

Ja, je leest het goed: orthopedische hondenkussens! Heb jij er al eens van gehoord? Net als het baasje wil ook de hond heerlijk kunnen slapen en niet met allerlei kwaaltjes wakker worden. Je weet misschien zelf hoe vervelend het is om je draai niet te kunnen vinden in bed en wakker te worden met rugpijn of stijve spieren. Een goed matras doet wonderen! Dat is voor een hond niet anders. Een goed hondenkussen voorkomt dat je hond klachten krijgt. Een orthopedisch hondenkussen helpt hierbij! 

Orthopedische kussens voor je hond

Wat maakt een orthopedisch kussen nou zo bijzonder ten opzichte van een gewone hondenmand of -kussen? Waarom zou je er überhaupt eentje aanschaffen? Het klinkt hip, maar wat heeft je hond er uiteindelijk aan?

Comfort
Het traagschuim en de goede ondersteuning zorgen ervoor dat je hond lekker comfortabel kan slapen. Op de lange termijn zal dit lichaamskwaaltjes verminderen en de levenskwaliteit van je hond verbeteren.

Oudere honden
Heb je een hond die al wat ouder wordt en lastig overeind komt? Dan zal je hem of haar erg blij maken met een orthopedisch kussen. Het helpt je viervoeter om beter te slapen waar hij overdag profijt van zal hebben!

Pijn in gewrichten of spieren
Heeft je hond op een gegeven moment een verwonding aan de gewrichten of spieren? Of is er sprake van heupdysplasie, spierverlies of artritis? Dan heeft je hond baat bij een orthopedisch kussen. Het traagschuim en het ondersteunend vermogen van het kussen zorgen ervoor dat je hond zich wat soepeler kan bewegen.  

Ga je er eentje kopen? Hier moet je op letten

Om er zeker van te zijn dat jij en je hond tevreden zijn met het kussen, zijn er een aantal zaken waar je van tevoren op kunt letten. 

Memory foam
Zorg ervoor dat het orthopedisch hondenkussen dat je koopt, gemaakt is van echt traagschuim. Met name wanneer je hond last heeft van heupdysplasie of pijnlijke gewrichten is dit erg belangrijk. Is het geen traagschuim? Dan zal het kussen veel sneller slijten.

Grootte en dikte
Heb je een Labrador in huis? Koop dan geen kussen dat eerder geschikt is voor een Jack Russell. Klinkt logisch, maar veel mensen vergissen zich vaak in de grootte van een kussen. Hoe je dit kan voorkomen? Meet je hond terwijl hij ligt, zodat je weet welke maat je nodig hebt.

Zorg er ook voor dat het kussen tenminste 3 centimeter dik is. Heb je een oudere hond? Koop dan een hondenkussen dat minimaal 5 centimeter dik is. Hoe dikker het kussen, hoe meer steun en comfort voor je hond!

Heb jij nog geen orthopedisch kussen in huis? Proberen kan nooit kwaad! Je trouwe vriend zal je dankbaar zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *