Zelf hondenkoekjes maken doe je zo

Pak jij ook wel eens uit voor je hond(en) thuis? Misschien wil je op dierendag je hond wel extra in het zonnetje zetten met zelfgebakken hondenkoekjes? Bij heel veel dierenbaasjes hoeft het niet eens dierendag te zijn om lekker uit te pakken. Lekker bakken in de keuken is voor veel mensen weggelegd, waarom zou je dat dan niet ook doen voor je huisdier?

Ga jij binnenkort (weer) eens in de keuken staan om voor je trouwe viervoeter koekjes te bakken? 

Waarom zelf hondenkoekjes maken?

Je kunt natuurlijk zelf hondenkoekjes maken omdat je graag in de keuken staat en het leuk vindt om je hond eens extra te verwennen (dat doen we voor onszelf toch ook wel eens?). Maar voor sommige baasjes heeft het een hele andere reden, namelijk; allergieën. Het kan natuurlijk zo zijn dat je hond een bepaalde allergische reactie vertoond op heel veel verschillende soorten hondenkoekjes of -snacks. Dan is het niet altijd eenvoudig om een snack te vinden die ze en o-zo-lekker vinden en waar ze geen allergische reactie van krijgen. Ideaal om dan zelf aan de slag te gaan in de keuken! Ook als je niet graag in de keuken staat: het is echt niet moeilijk en hoeft niet lang te duren!

Het fijne aan zelf hondensnacks maken? Je kunt zelf kiezen hoe groot je de koekjes maakt en wat je erin stopt!

Recepten voor hondenkoekjes

Uiteraard zijn er tal van recepten te vinden die je voor je hondenkoekjes kunt gebruiken. Wij geven je hier 3 recepten voor lekkere snacks voor je huisdier. Maar wees vrij in het zelf creëren van baksels, je kunt namelijk kiezen wat jouw hond het lekkerste vindt! En wie weet dat beter dan het baasje…

Havermout koekjes 

Wat heb je nodig voor het maken van deze havermout koekjes?

 • 125 gram tarwebloem
 • 50 ml water
 • 1 ei
 • 60 gram havermout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed het geheel tot een deegbal. Bestrooi je aanrecht met een beetje bloem om vastplakken te voorkomen. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter en steek hier vormpjes uit. Tip: leuk om dit in de vorm van een botje te doen! Leg de uitgestoken stukjes deeg op een bakplaat met bakpapier en bak het zo’n 20 tot 30 minuten in de oven.

Pindakaaskoekjes

Wat heb je nodig voor deze pindakaaskoekjes?

 • 60 ml water
 • 40 gram pindakaas
 • 125 gram tarwebloem
 • 1 eetlepel havermout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng ondertussen alle ingrediënten door elkaar en kneed het geheel tot een deegbal. Bestrooi je aanrecht met wat bloem, zodat het deeg niet vastplakt aan je aanrecht. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter en steek hier vormpjes uit. Leg de koekjes op een bakplaat (met bakpapier) en bak de koekjes in 20 tot 30 minuten in de oven. 

Viskoekjes

Wat heb je nodig voor deze viskoekjes voor jouw trouwe viervoeter?

 • Een blikje tonijn op waterbasis
 • 150 gram paneermeel
 • 100 gram havermout
 • 2 eieren
 • 1 theelepel oregano

Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat ondertussen de tonijn uitlekken en doe deze in een kom. Voeg de eieren toe aan de tonijn en klopt dit samen goed los. Strooi vervolgens de havermout, de oregano en het paneermeel erbij.

Meng alles goed door elkaar en kneed het geheel tot een samenhangend mengsel. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer een halve centimeter en steek er vormpjes uit. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes ongeveer 20 minuten.

Voor het maken van deze heerlijke hondenkoekjes hoef je dus echt geen keukenprins of -prinses te zijn! En kan je hond (en jij) smullen van deze lekkere snacks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *