De beste verzorging voor je kat

kattenverzorging

Katten verzorgen zich van nature al erg goed, ze likken zich bijvoorbeeld iedere dag helemaal schoon. Wist je dat ze dat ongeveer 15% van hun tijd doen? En dat is een he-le-boel. Daarnaast gaan de katten die buiten rondlopen er graag op uit, dus krijgen ze vaak voldoende beweging om zichzelf fit te houden.

Maar een kat kan het natuurlijk niet helemaal alleen. Zo is voeding en vachtverzorging ook van groot belang om je kat gezond en fit te houden. 

Waarom zijn de producten voor kattenverzorging zo belangrijk?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je kat ineens niet meer zo speels en fit overkomt zoals die normaal altijd doet. Of ziet zijn vacht er ineens een stuk minder glanzend uit? Dan is het slim om na te gaan: wordt het misschien tijd voor een goede verzorgende shampoo? Of misschien ben je wel overgestapt op een andere voeding? Net als voor mensen is voeding en verzorging ontzettend belangrijk voor de gezondheid van je kat. Als een kat te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, krijgt het last van kwaaltjes. Denk bijvoorbeeld aan haaruitval. Ook kan de keuze voor de verkeerde voeding leiden tot allergische reacties, waar je kat heel veel last van kan hebben.

Tip: kies eens voor een nieuw soort voer of verzorgingsproduct. Dat kunnen de kwaaltjes als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.

Welke soorten producten voor kattenverzorging zijn er?

Wat valt er eigenlijk allemaal onder kattenverzorging? De behoefte aan een verzorgingsproduct is natuurlijk voor ieder huisdier verschillend, dus kijk vooral goed naar het gedrag en uiterlijk van je kat. Zo kun je het beste inschatten wat jouw kat écht nodig heeft. Wij lichten graag een aantal producten toe, die ervoor zorgen dat jouw kat letterlijk en figuurlijk goed in zijn of haar vacht zit!

  • Denk aan verschillende soorten kattenvoer. Van droogvoer tot graanvrij voer of nat voer. Net zoals bij honden en mensen is het afhankelijk van de levensstijl en -fase en grootte van de kat welk voer het meest geschikt is. Een kleine jonge en speelse kat heeft immers andere voeding nodig dan een oude grote kat zonder veel beweging.
  • Producten voor vachtverzorging. 
  • Kattenspeelgoed om je kat fit en gezond te houden. En om naturlijk een band met het beestje op te bouwen.
  • Producten voor gebitsverzorging. Wist je dat net als bij mensen katten eerst ook een melkgebit en pas daarna ‘vaste tanden’ hebben? Katten wisselen hun tanden vaak als ze drie tot zeven maanden oud zijn. Maar pas op iets latere leeftijd doen zich vaak de eerste problemen voor. De tanden breken af of er ontstaat veel tandplak. 
  • Voedingssupplementen. Het is niet altijd nodig om voedingssupplementen aan je kat te geven, vaak zitten er namelijk al voldoende vitaminen en mineralen in de voeding (als je de juiste keuze maakt natuurlijk!). Maar soms heeft je kat huid- of darmproblemen of is je kat net geopereerd en heeft het net even wat extra’s nodig; dan is het niet verkeerd om eens te kijken naar de benodigde supplementen die je kat goed kan gebruiken. 
  • Ook kattenkrabpalen zijn belangrijk voor de verzorging voor je kat. Hoe dan? Zou je misschien denken. Deze palen dienen eigenlijk als een soort manicure voor je kat, de nagels worden gevijld, zodat de buitenste kapotte laag verdwijnt en er weer nieuwe, scherpe nagels ontstaan. De nagels zijn voor jouw kat hun ultieme wapen, dus niet zo gek dat ze die goed willen verzorgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *